Talent aan het woord: Ilse Bouwmeester

Wie ben jij?

Mijn naam is Ilse, ik ben 23 jaar oud en ik woon samen met mijn verloofde in Groningen. Je kunt me vinden op de bank met een goed boek of in de sportschool!

Wat zijn je opleidingservaringen?

Ik heb mijn opleiding gedaan bij NHL Stenden in Assen. Deze pabo bestond uit heel veel praktijkervaring en lessen die gericht waren op de praktijk. Ik heb hier heel veel geleerd en ook veel lol gehad. Corona heeft natuurlijk wel een inbreuk gedaan op het leren, maar door de goede begeleiding van de leerkrachten heeft dit verder niet voor vertraging gezorgd.

Wat is de meerwaarde van Roler voor jou?

Voor mij heeft Roler de meerwaarde dat ik in de afgelopen twee jaar heb kunnen ontdekken wat voor mij de beste plek is. Ik heb op verschillende plaatsen gewerkt in verschillende groepen en daardoor heb ik in korte tijd veel ervaring opgedaan. Roler geeft me de ruimte om daarin zelf aan te geven wat ik wel of niet prettig vind.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Roler?

Ik ervaar de begeleiding vanuit Roler als zeer prettig. Ze denken heel erg met je mee en willen daarin echt dat het nuttig is voor jou. Ze geven ook de ruimte om eerst te ontdekken wat bij je past. Vragen kan altijd, de begeleiding neemt zeker de tijd voor je en geen vraag is te gek!

Waar werk je momenteel en hoe bevalt dat?

Momenteel sta ik vijf dagen voor groep 4/5/6 in Hoornsterzwaag. Dit bevalt me heel erg goed. Het team is heel open en behulpzaam. De klas is met 28 kinderen erg vol en druk, al zijn de kinderen heel begaan met elkaar waardoor er onderling goed contact is.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik in twee jaar tijd zoveel heb kunnen leren en mij heb kunnen aanpassen aan de verschillende opdrachten. Iedere opdracht neemt zijn eigen uitdagingen met zich mee en ik kan van mezelf zeggen dat ik van iedere uitdaging geleerd heb en beter ben geworden.

Lijfspreuk

“Ik heb het nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan.”